Rubriky: Začínáme

Kolem dokola thumbnail

Další pojmy, se kterými se v souvislosti se zařízeními iPod, iPad.. určitě setkáte, je App store a iTunes.

App Store je online obchod s aplikacemi a hrami pro produkty Apple, takový katalog aplikací. Do tohoto obchodu se dostanou pouze aplikace, které projdou schvalovacím procesem Apple. Zde si můžete stahovat veškeré aplikace nebo hry. Stahování je možné dvěma způsoby. Buď přes vaše zařízení přímou cestou (AppStore aplikace je součástí a proces je jednoduchý, při stahování je samozřejmě nutné připojení k internetu) a druhou přes iTunes.

iTunes je bezplatná aplikace pro Mac a PC. Organizuje a přehrává digitální hudbu a videa ve vašem počítači a udržuje veškerý váš obsah synchronní. Program je také rozhraním pro správu mobilních zařízení iPod, iPhone a iPad společnosti Apple a je tím druhým způsobem stahování aplikací pro íČka.

Pro nákupy (a aktualizaci aplikací) je potřeba se zaregistrovat. Registrace na App Store je zdarma, ale v případě, že budete stahovat placené aplikace vyžaduje vyplnění údaje o platební kartě (která má povolené platební transakce na internetu) a účtovací adresu. Údaje zadejte bez diakritiky a směrovací číslo s mezerou videotutoriál.

V případě placených aplikací vám později mailem přijde faktura a částka bude stržena z účtu, ke kterému je vázaná použitá platební karta.

Orientace v Apple store je možná podle toho, pro jaké zařízení aplikaci potřebujete (iPhone, iPad) nebo vyhledáváním podle klíčových slov (př.education, alternative communication, special needs, autism…), podle oblastí v menu nebo dalších kritérií (free apps…). U každé aplikace se také zobrazí další odkazy na podobné.

AP

 

Každá aplikace obsahuje popis, požadavky na zařízení, cenu, odkaz na domovskou stránku aplikace, často také komentáře a hodnocení zákazníků.

Před zakoupením je dobré zjistit o aplikaci co nejvíc. A tak sledujte odkazované stránky, kde je velké množství aplikací vhodných pro naše účely již uživateli/rodiči recenzováno, včetně videoukázek a také náš iSEN :-).

Po záložkou aplikace najdete strukturovaný přehled témat s vyzkoušenými a doporučenými aplikacemi.

  • Monika Lankova 27.Srpen 2014 13:41

    I pad mám rok a pul a měla jsem tam aplikaci pro svoji dceru ten ohňostroj. Syn ho nechtěně smazal a mě nejde stáhnout ani po přihlášeni. Když sáhnou na obrázek tak se mi ukáže a když sáhnou na název tak to nedělá nic. prosím poraďte mi dcerka ho milovala :-(