Rubriky: Praxe, Školní předměty, Speciální potřeby

Kolem dokola thumbnail

PICAA – španělská free aplikace. Od doby, kdy jsem s ní pracovala naposledy (ZDE), ji vylepšili. Nyní je přehlednější a volí se mezi pracovním a hracím módem. Na globální čtení a úkoly na způsob třídění do skupin je fajn:-)

107

106 108 109

 

Docela zajímavé aplikace jsou:

Simple Flash Card Maker

Funguje jako kartičky např. na učení slovíček z cizího jazyka. Dobře jde využít i při globálním čtení.

mzl.ljdqwrei.175x175-75

V aplikaci se nastaví na jednu kartu text, na druhou obrázek. Na každé kartě může být víc obrázků nebo delší text. Můžeme tedy kartičky použít i na učení různých faktů

77 (1) 78

Listovat v kartičkách můžeme tak, že vidíme spodní i horní. Nebo tak, že listujeme nápisy, dítě čte nápisy a v prípadě, že slovo nepřečte, klikneme 2x na spodní polovinu a obrázek se ukáže. Jde to i obráceně. Aplikace také umí otestovat úspěšnost

79 80

ChoiceBoard Creator

ChoiceBoardCreator

V aplikaci jsem Járovi udělala úkol tak, že k nápisu má přiřadit správný obrázek. Když se trefí, slovo správně přečte, aplikace ho odmění potleskem.

81 82 83

 

 

Lil‘ Brainiac – Toddler Preschool Kindergarten

mzl.ehvzeseo.175x175-75

Jednoduchá free aplikace určená především ml. dětem. Do aplikace se mohou stáhnout sady obrázků na různá témata, některé zdarma, jiné v placené verzi, všechny v angličtině. Nebo můžeme použít vlastní obrázky a namluvit si je. My aplikaci používáme na výuku písmen a teď nově – slabik. Dítě nejdřív slyší název obrázku (slabiku) a má za úkol zvolit správný obrázek. Pokud je úspěšné, aplikace obrázek zeleně označí. Špatnou volbu značí červený křížek.
Obrázky se slabikami jsem uložila do Picasa SEM