Rubriky: Články, Média

Kolem dokola thumbnail

imagesK Moničiným fotovychytávkám přidávám ještě jednu, Web Albums, kterou ocení ti z vás, kteří mají své fotky na webových albech Picasa. Po stažení této aplikace máte rychlý přístup ke všem albům. A to nejen k těm vašim, ale i k fotkám těch, které sledujete.
Abych uvedla nějaký příklad… Když Monika zveřejnila svůj nápad s třípísmennými slovy do aplikace a uvedla odkaz na obrázky, které použila, jednoduše jsem si je v této aplikaci vyhledala a stáhla do iPadu.

Jak nato:
Po stažení aplikace do iPadu v ní nastavíte svůj Picasa účet (Picasa Web Account) – uživatelské jméno a heslo. Aplikace potvrdí, jestli nastavení bylo úspěšné. Pokud máte účtů víc, jdou jednoduše přidat (Add Account). Fotky z iPadu potom můžete jednoduše nahrávat do svých alb na internetu. Screenshoty, které následují, jsem vyfotila v iPadu a poslala je právě touto cestou do mých Picasa Alb :), sem už jenom vkládám odkazy.

IMAGE_89352AC6-BA80-4E58-B77F-8F891211CE2A.PNGv nastavení (Setting) můžete

– upravovat a přidávat své účty (Accounts)
– nastavit, jak se vaše fotky budou zobrazovat nebo je zaheslovat (Viewing)
– nastavit prezentace fotek (Slideshow)
– velikost nahrávaných fotek a způsob nahrávání (Uploading)
– alba si můžete stáhnou do iPadu a prohlížet si je i když nejste online (Caching)

 

 

IMAGE_7660595E-D3B6-44C2-A6C1-DCF66990DD26.PNGTlačítko Upload umožní nahrát fotky z iPadu do webových alb Picasa. Najdete obrázky v Library, označíte ty, které chcete poslat, vyberete účet a konkrétní album, k fotce můžete přiřadit popisek

V záložce Albums si prohlížíte svoje alba. Fotky můžete komentovat, posílat mailem, kopírovat…

 

 

 

 

IMAGE_148E8F04-F2F2-41D2-A231-E63829E3A856.PNGV záložce Friends najdete veřejná alba lidí, které sledujete (v jejich albech Picasa jste klikli na -sledovat-).
A potom stačí vybrat si obrázky, které potřebujete (a nejsou chráněné autorským právem) a šipkou vpravo je můžete stáhnou do iPadu (a použít v nějaké aplikaci). Bohužel nejdou stahovat celá alba najednou (jenom náhledy) a tak musíte po obrázcích. Ale i tak je to užitečná aplikace :)

 

 

 

 

V odkazu v úvodu je velká (a dražší) aplikace určená přímo pro iPad. Já mám menší (a levnější), která mým účelům vyhovuje.